Ontwikkeld door Juist

Risotto met asperges

Ingrediënten
– 500 gram verse witte asperges
– 500 gram verse groene asperges
– 2 tenen knoflook
– 1 eetlepel traditionele olijfolie
– 300 gram risottorijst
– 200 mililiter droge witte wijn
– 100 gram Grana Padano kaas (stuk)
– 3 bosuien
– 50 gram ongezouten roomboter

BEREIDEN

Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breek de onderkant van de groene asperges. Snijd alle puntjes ruim af en de rest in stukjes van 2 cm. Doe de witte asperges in een pan met water en eventueel zout en breng aan de kook. Kook 10 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, bewaar het vocht. Houd de puntjes apart. Snijd de rest van de witte asperges in stukjes van 2 cm.
Zeef het kookvocht boven een maatbeker en meet 1 liter vocht af. Vul zo nodig aan met water. Doe in een pan. Houd warm op laag vuur. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook 1 min. Bak de rijst 1 min. mee. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut kookvocht toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de groene asperges toe.
Rasp de kaas en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pan van het vuur. Schep de stukjes witte asperge, bosui, boter en ⅔ van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan. Laat 3 min. staan. Garneer de risotto met de witte aspergepuntjes en de rest van de kaas

Smakelijk eten!