Ontwikkeld door Juist

Onze tips

Risotto met asperges

Ingrediënten
- 500 gram verse witte asperges
- 500 gram verse groene asperges
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel traditionele olijfolie
- 300 gram risottorijst
- 200 mililiter droge witte wijn
- 100 gram Grana Padano kaas (stuk)
- 3 bosuien
- 50 gram ongezouten roomboter

BEREIDEN

Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breek de onderkant van de groene asperges. Snijd alle puntjes ruim af en de rest in stukjes van 2 cm. Doe de witte asperges in een pan met water en eventueel zout en breng aan de kook. Kook 10 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, bewaar het vocht. Houd de puntjes apart. Snijd de rest van de witte asperges in stukjes van 2 cm.
Zeef het kookvocht boven een maatbeker en meet 1 liter vocht af. Vul zo nodig aan met water. Doe in een pan. Houd warm op laag vuur. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook 1 min. Bak de rijst 1 min. mee. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut kookvocht toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de groene asperges toe.
Rasp de kaas en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pan van het vuur. Schep de stukjes witte asperge, bosui, boter en ⅔ van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de deksel op de pan. Laat 3 min. staan. Garneer de risotto met de witte aspergepuntjes en de rest van de kaas

Smakelijk eten!

Spaanse tosti: Serranoham met geitenkaas

Ingrediënten: • 8 sneetjes Liefde & Passie spelt • 150 gr geitenkaas • 4 plakken serranoham • 2 el honing • 2 tl tijm • Zwarte peper Bereidingswijze: 1. Beleg vier boterhammen met de serranoham. 2. Verdeel hier de geitenkaas over, bedruip met de honing en bestrooi met tijm en de (versgemalen) zwarte peper. 3. Dek af met de overige boterhammen en bak de boterhammen goudbruin in het tostiapparaat (of onder de gril of in de koekenpan)   smakelijk eten!

Ontbijtquiches van brood, spek en ei

INGREDIËNTEN (voor 8 stuks)

  • 50 g boter
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 eieren
  1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpan. 2 Snijd ondertussen de korstjes van de sneetjes casinobrood en rol de sneetjes zo plat mogelijk met de deegroller. Bestrijk aan 1 kant met de gesmolten boter en duw met de beboterde kant naar beneden in 8 holtes van de muffinvorm. Duw stevig aan zodat er een broodbakje ontstaat. 3 Leg de plakjes spek tegen de randen van de broodbakjes en druk goed aan. Breek in elk bakje een ei. Bak de miniquiches ca. 18 min. in het midden van de oven. Het eiwit is dan gestold. Bestrooi met zwarte peper. Lekker met wat tuinkers   BEVAT PER STUK: 215 kcal 11 gram eiwit 14 gram vet, waarvan 7 gram verzadigd vet 11 gram koolhydraten 1 gram zout 0 gram vezels   smakelijk eten! team Albert Heijn Erp

De Appie van Rick!

Wie ben je en stel je even voor:  

Mijn naam is Rick vd Acker, ben 30 jaar oud. Geboren en getogen in Keldonk maar die woonplaats heb ik bijna 2 jaar geleden ingeruild voor Boekel, daar ben ik samen gaan wonen met mijn vriendin Charon. Inmiddels ben ik al iets meer dan 11 jaar werkzaam bij Albert Heijn Kanters. Nog steeds ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Naast het werk ben ik, denk ik, best wel sportief. Zo ben, en blijf, ik lid als voetballer bij RKVV Keldonk. Naast veldvoetbal ben ik ook actief als zaalvoetballer, op maandag in Boekel en vrijdag in Erp. Hardlopen is ook een hobby, daarbij had ik een doel voor ogen namelijk de marathon. Afgelopen 15 oktober, heb ik mijn eerste marathon gelopen. Een flinke uitdaging waar ik de laatste maanden veel uren training aan heb gespendeerd. Op naar de volgende marathon! Als ik naast alle eerder genoemde sporten, en werk, nog tijd over heb ga ik fitnessen in Uden.

Als je een dag de manager in de winkel zou zijn, wat zou je dan doen:

Dan zou ik de bier/fris/chips gang verwisselen van plek waar nu de wijn/noten&toast/non food gepresenteerd wordt. Dat proces is natuurlijk niet in 1 dag te realiseren maar het voordeel daarvan is dat ik dan langer dan 1 dag manager van de winkel zou zijn J Ook zou ik een personeelsfeest gaan organiseren. Een datum prikken in 1 dag lukt me wel en voor de bijbehorende uitnodiging voor al onze medewerkers zou ik vragen of onze creatieve collega Kelly deze taak op zich zou willen nemen. Time to party!!  

Wat is je grootste blunder op het werk:  

Die heb ik, in mijn ogen, al gemaakt op mijn allereerste werkdag. Sander en ik hadden voorafgaand aan die bewuste eerste dag een overleg of ik om 7:30u of 10u zou beginnen. We kwamen tot het besluit dat 7:30u praktischer zou zijn. Dat zou anders uitpakken. Ik was vergeten de wekker te zetten en ik schoot wakker om 9:30u, aaaarrrggghhhhhh!!!!! Zo kwam ik alsnog om iets voor 10u aan met letterlijk het schaamrood op mijn kaken… FAAL!!  

Vraag van Désirée voor Rick: Met welke AH collega zou jij een maand op reis willen? 

Met Ludo Huijbers en Geert vd Biggelaar zijn er voor mij 2 goede opties. Al denk ik dat Ludo af zou vallen omdat hij het te druk heeft met het uitlaten van de hond, en hij heeft een vriendin die hij dan een maand lang moet missen. Geert heeft deze zorgen nog niet en wij hebben dezelfde muzieksmaak. Dan zou ik wel samen met hem naar Amerika willen gaan. Daar zijn 2 festivals, Ultra Music Festival Miami en Electric Daisy Carnival Las Vegas, die me heel gaaf lijken om een keer te beleven.

Aan wie geef jij dit interview door en welke vraag wil je aan die persoon stellen?

Anja Penninx. Ze heeft een tijd geleden een switch gemaakt van de afdeling verkoop naar verkoopafhandeling en ik wil van haar weten hoe de overstap bevallen is. Graag wil ik ook van haar weten wat een voordeel is aan het werken bij team verkoopafhandeling en wat ze mist van de afdeling verkoop.  

Ben jij ook wel eens jarig?

Komt dat even goed uit! Wij leggen onze klanten altijd graag in de watten, maar op je verjaardag verdien je natuurlijk een extra attentie. En omdat taart nu eenmaal bij een verjaardag hoort, willen we je graag vast op weg helpen als je straks jarig bent. Lekker om uit te delen, óf om helemaal zelf op te eten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en laat je geboortedatum achter, dan zorgen wij voor een smakelijke verrassing op jouw verjaardag! Verder lezen

De Appie van Désirée!

Wie ben je en stel je even voor: Hoi! Mijn naam is Désirée van der Horst, 21 jaar en ik woon in Erp. Inmiddels werk ik al ruim 4 jaar en 9 maanden bij de Albert Heijn in Erp. Daar zit ik achter de kassa of sta ik bij de servicebalie. Naast het werken bij de Albert Heijn kun je mij ook vinden voor de klas als docente Nederlands. Ik studeer in Tilburg en hoop over twee jaar mijn diploma in handen te hebben.  

Als je een dag de manager in de winkel zou zijn, wat zou je dan doen?

Dit is een lastige vraag, want er zijn zo veel dingen die ik zou doen dat het niet in één dag past! Net als Gody lijkt het mij heerlijk om te commanderen en de baas over Kelly te zijn. Daarnaast zou ik heel de dag door de winkel lopen om een gezellig praatje te maken met de klanten. Klantvriendelijk zijn vinden wij belangrijk, dus de klant staat ook die dag voorop. Als laatste zou ik elke collega inplannen op het werk op dezelfde dag, zodat het een groot feest wordt. De dag wordt dan afgesloten met een groot personeelsfeest met bekende artiesten en lekkere cocktails.

Wat is je grootste blunder op het werk?

De vraag is beter: wanneer had ik geen blunder? Zo mochten wij een keer gratis appelflappen uitdelen bij de kassa. Terwijl ik dacht dat er een Poolse man aan mijn kassa stond, vroeg ik: “Do you want this? I’ts free!” Waarop hij lekker Brabants reageerde: “Oh ja lekker, die lust ik wel.” Bleek dat toch geen Poolse man te zijn…   Daarnaast hebben veel klanten mij weleens zien dansen, springen, zingen of zien opdrukken in de Albert Heijn, terwijl ik écht dacht dat er dan geen klanten in de buurt stonden. Gelukkig hadden mijn collega’s dan weer iets te lachen als er een klant was die het wel had gezien ;).   Ook ben ik net als Gody weleens uit mijn broek gescheurd tijdens het werken. Niet heel fijn als je weet dat je nog 3,5 uur moet werken, haha.   De vraag van Gody voor Désirée: Met welke Albert Heijn collega zou jij wel een beschuitje willen eten?   Dit is wel een hele lastige vraag! Er zijn zoveel leuke collega’s bij onze Albert Heijn dat ik eigenlijk geen keus kan maken. Ik hoorde dat er gevolgen waren als ik deze vraag niet zou beantwoorden? Die zullen vast wel meevallen ;-).  

Aan wie geef jij dit interview door en welke vraag wil je aan die persoon stellen? 

Dit interview geef ik door aan mijn collega Rick van den Acker. Hij werkt altijd hard en helpt iedereen vriendelijk. Hij verdient de spotlight! De vraag voor Rick: Met welke collega zou jij wel een maand op vakantie willen gaan?   Deze vraag gaan we voorleggen aan Rick van den Acker. Het interview met Rick is binnenkort te lezen op onze website. Désirée bedankt!

de Appie van Gody!

We hebben een nieuwe rubriek bij Albert Heijn Erp: de Appie van...! In deze rubriek interviewen we verschillende medewerkers in de winkel. Zo leert u onze medewerkers nog beter kennen! Met vandaag in de spotlight: Gody van de Kemenade ‘Mijn naam is Gody van de Kemenade en ik werk op de afdeling Verkoop. Ik ben 20 jaar en geboren en getogen in het prachtige Erp. Maar dit is niet de enige afdeling waarop ik werkzaam ben geweest! Ik ben in de winkel begonnen, twee dagen in de week zette ik elk pakje en potje recht. Echter had ik wel een lekkere binnenkomer.. Tijdens het spiegelen liet ik een potje aardbeiensaus op de grond vallen. Het potje viel in duizend stukjes op de grond en alles, waaronder ikzelf, zat onder de zoete aardbeiensaus. Ik durfde niet naar Rick te lopen om te vertellen wat er was gebeurd, want ik was bang dat ik op mijn kop zou krijgen en het potje zelf moest betalen. Gelukkig was dit niet het geval en Rick kon er wel om lachen dat ik zelf helemaal onder de saus zat.’ ‘Gauw genoeg mocht ik gaan vullen. Na een jaar lang gevuld te hebben, werd ik doorgezet naar de afdeling Verkoopafhandeling. Daar heb ik met veel plezier gewerkt, maar op de afdeling Verkoop hadden ze extra handjes nodig dus werd ik na twee jaar werken aan de kassa naar de afdeling Verkoop overgedragen. Daar kun je me vinden tussen de broodjes. Dus ik heb alle afdelingen gehad! Je kunt wel zeggen dat ik een echte allrounder ben.’

Next question! Hoe zou een dag bij Albert Heijn Erp eruit zien als jij de manager zou zijn?

‘Ik zou serieus alle lekkere dingen die ik in de winkel zag op mijn kantoor leggen en vervolgens alles opeten. Daarnaast zou ik de hele dag iedereen commanderen en zeggen wat ze moeten doen, waaronder Kelly in het bijzonder. Ik kijk al mijn hele leven ernaar uit om de baas van Kelly te mogen zijn! Haha!’ ‘Maar een baan als manager is niet voor mij weggelegd! Je hebt veel te veel zorgen aan je hoofd en ik zou ook niet aan mijn werk toekomen aangezien ik graag een praatje maak.’

Als we aan Gody vragen wat haar grootste blunder is op het werk, begint ze meteen hard te lachen.

‘Mijn grootste blunder staat nog vers in mijn geheugen! Afgelopen zaterdag tilde ik een zware krat op bij de versafdeling toen ik iets hoorde scheuren. Ik had niet in de gaten dat het mijn broek was, tot ik mijn collega’s hard hoorde lachen en ze me eraan herinnerden dat er een grote scheur in mijn broek zat. Het was inderdaad niet zomaar een scheurtje! Ons pap was zo lief om voor de tweede keer in mijn Albert Heijn carrière een nieuwe broek te komen brengen. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik uit mijn broek scheur bij de Albert Heijn ;-)’

Wie moeten we volgende keer interviewen en wat moeten we hem/haar zeker vragen?

‘Aan wie ik dit interview door wil geven en wat mijn vraag is? Daar hoef ik niet lang over na te denken! Ik ga het interview doorgeven aan mijn Albert Heijn BFF Désirée van der Horst. Ze zit aan de kassa en is echt een lieverd. Af en toe komt ze naar me toe en krijg ik een knuffel van haar op de werkvloer. Het is echt een lieve meid daarom mag zij ook wel eens in de spotlight staan, want dat verdient ze. Ik weet welke vraag ik haar wil stellen: Met welke Albert Heijn collega zou jij een beschuitje willen eten? Haha, succes Désirée! Onder deze vraag kom je niet uit Désirée! Anders zijn de gevolgen voor jou.. Hahaha! Gody, bedankt voor dit interview!

Spaar voor stijlvol buitenservies

Bij elke 10 euro ontvang je 1 Servieszegel

Spaar voor stijlvol buitenservies van Royal VKB. Bij iedere 10 euro ontvang je 1 Servieszegel. Met 20 zegels is je spaarkaart vol. Je hebt alle tijd om te sparen, want je ontvangt de Servieszegels van 12 juni t/m 13 augustus 2017. Wil je sneller sparen? Houd dan de Bonusaanbiedingen in de gaten waarbij je extra zegels krijgt.

uitreiking Super Supermarkt Keurmerk

We kiezen steeds vaker bewust. Gelukkig maar. Dat geldt voor de aankoop van biologische producten, groene stroom, maar ook voor het scheiden van afval. Wist u dat u ook een keuze kunt maken voor een verantwoorde supermarkt? Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is een Nederlands keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die lokale en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Voor ondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt, en zich op tal van terreinen onderscheiden met hun duurzame keuzes! Op vrijdag 2 juni jl. ontvingen wij het SSK uit handen van dhr. Gooijaarts, wethouder gemeente Meierijstad. Binnen het Super Supermarkt Keurmerk staan zeven thema’s centraal, namelijk: 1. lokale betrokkenheid: de betrokkenheid van SSK ondernemers reikt verder dan alleen de winkel. Ze zetten zich actief in voor de leefbaarheid in de buurt. Bijvoorbeeld met sponsoring van verenigingen en een actief lidmaatschap van ondernemersvereniging 2. stimulerend personeelsbeleid: SSK ondernemers besteden veel aandacht aan goed werkgeverschap. Bijvoorbeeld met een divers personeelsbestand, goede arbeidsvoorwaarden of een opleiding voor het personeel 3. onderscheidend assortiment: In de schappen van SSK supermarkten liggen bijzondere producten: veel biologisch, fair trade of producten uit de streek. Ook stemmen ze hun aanbod goed af op de lokale vraag 4. duurzaam met energie: SSK ondernemers gaan bewust om met energie. Ze gebruiken bijvoorbeeld groene energie of hergebruiken hun restwarmte. Of ze zijn alert op hun energiegebruik bij het verlichten of verwarmen van de winkel, of het koelen van producten 5. veiligheid en preventie: Gezondheid en veiligheid zijn belangrijke speerpunten voor SSK ondernemers. Ze nemen daarom extra veel maatregelen om de veiligheid en gezondheid van consumenten en personeel te waarborgen. Bijvoorbeeld met actieve diefstalpreventie of het verzorgen van gezonde lunches voor medewerkers 6. afvalinzameling en -reductie: Minder afval, dat zien SSK ondernemers graag. Daarom stimuleren ze het scheiden en terugdringen van afval, bijvoorbeeld door samenwerking met de lokale voedselbank en inzamelingsmogelijkheden in en (net) buiten de supermarkt 7. transport en logistiek: Efficiënte en milieuvriendelijke winkelbevoorrading wordt door SSK ondernemers van harte aangemoedigd. Ook letten de ondernemers extra goed op een goede doorstroom in de winkel bij bijvoorbeeld de kassa’s en zijn ze alert op de bereikbaarheid van de winkel, bijvoorbeeld met voldoende een thuisbezorgservice Het Super Supermarkt Keurmerk is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum in samenwerking met kennisorganisatie TNO. wij zijn dan ook trots dat wij vanaf nu dit keurmerk mogen uitdragen. De komende jaren mag u van ons ook verwachten dat wij regelmatig dit keurmerk uit zullen dragen middels te organiseren activiteiten.  

Griekse barbecuesalade

haal de vakantie in huis met deze heerlijke Griekse barbecuesalade Verder lezen

Penne met walnotenpesto & kip

Met onderstaand recept kun je thuis in 25 minuten deze heerlijke pasta-maaltijd op tafel zetten! Verder lezen

Weggooien is zonde, daarom introduceren wij de Afgeprijsd app!

De app ‘Afgeprijsd’ van NoFoodWasted laat consumenten in een oogopslag zien welke producten bij Albert Heijn Erp tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en daardoor met korting te koop zijn. Vanaf nu is de app ook te gebruiken voor klanten van onze winkel.

Het is geen geheim dat supermarkten producten afprijzen die over de datum dreigen te gaan. Dat het merendeel van deze producten alsnog moet worden weggegooid is echter minder bekend. De ‘Afgeprijsd-app’ biedt, in samenwerking met ons, een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan.

Alleen al in Nederlandse supermarkten verdwijnt jaarlijks voor ruim €400 miljoen aan levensmiddelen in de vuilcontainer. De Afgeprijsd-app is een concrete en rendabele oplossing waarbij klanten in de app Albert Heijn Erp kunnen selecteren waarna ze een overzicht krijgen van alle afgeprijsde producten bij ons in de winke. Op die manier ontstaat er een win-win-win situatie. Wij verkopen producten die anders weggegooid worden, klanten genieten van producten met korting en voedselverspilling wordt teruggedrongen.

Download de app in de app-store of playstore en help ons om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Trifle met frambozen en Bastognekoek kruimels

Met onderstaand recept kun je thuis in enkele tellen deze heerlijke trifle van Marloes op tafel zetten! Verder lezen

Wortelcake met dadels naar het recept van Ine

Maak nu zelf de wortelcake van Ine! Verder lezen

Pasta met gerookte zalm en courgette

Met onderstaand recept kun je ook thuis genieten van de pasta van Anja! Verder lezen

Koude Kipsalade van Elly

Maak nu zelf de koude kipsalade van Elly! Verder lezen

Allerhande box

In de­ze maal­tijd­box vind je al­le in­gre­di­ën­ten en re­cep­ten voor 3 heer­lij­ke ver­se maal­tij­den. Ons Al­ler­han­de Food­team be­denkt de re­cep­ten en zorgt ie­de­re week voor ge­va­ri­eer­de ge­rech­ten die je bin­nen 30 mi­nu­ten op ta­fel zet. Verder lezen

Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en pes­to

Bekijk nu het recept van deze overheerlijke pastasalade! Verder lezen